Pohja:
- 1.5 dl haaleaa vettä
- 1/4 tl suolaa
- 1-3 tl sokeria
- 1 pussi kuivahiivaa (11g)
- 2.5 dl jauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl öljyä
Täyte :
- 1.5 dl paistonkestävää hilloa tai marmeladia
- 250 g vadelmia
- 3 isohkoa raparperia (pilkottuna)
- Sekoita suola ja sokeri haaleaa veteen. Lisää kuivahiiva, jauhot, kaurahiutaleet sekä öljy. Sekoita.
- Anna kohota hetki.
- Taputtele ja kauli taikina ohueksi levyksi.
- Levitä pinnalle paistonkestävää marledia/hilloa (esim. vadelma-mansikka marmeladia), ripottele päälle raparperit ja vadelmat.
- Käännä taikinasta 2-3 cm leveät, huolettoman epätasaiset reunat täytteen päälle.
- Anna kohota vähän aikaa.
Paista 200-225 asteessa 20-30 min tai kunnes pohja on kypsä.
No comments:
Post a Comment