Wednesday, August 8, 2012

Raparperi-Vadelma Leipä

 Pohja:
  • 1.5 dl haaleaa vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1-3 tl sokeria
  • 1 pussi kuivahiivaa (11g)
  • 2.5 dl jauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl öljyä
Täyte :
  • 1.5 dl paistonkestävää hilloa tai marmeladia
  • 250 g vadelmia
  • 3 isohkoa raparperia (pilkottuna)
  1. Sekoita suola ja sokeri haaleaa veteen. Lisää kuivahiiva, jauhot, kaurahiutaleet sekä öljy. Sekoita. 
  2. Anna kohota hetki.
  3.  Taputtele ja kauli taikina ohueksi levyksi.
  4. Levitä pinnalle paistonkestävää marledia/hilloa (esim. vadelma-mansikka marmeladia), ripottele päälle raparperit ja vadelmat.
  5. Käännä taikinasta 2-3 cm leveät, huolettoman epätasaiset reunat täytteen päälle.
  6. Anna kohota vähän aikaa.
Paista 200-225 asteessa 20-30 min tai kunnes pohja on kypsä.





No comments:

Post a Comment