Monday, August 27, 2012

Minttusuklaakakku

Minttusuklaakakku

Pohja:
250 g mintunmakuisia Domino-keksejä
100 g voita


Täyte:
6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 rkl minttulikööriä
8 liivatelehteä
100 g minttusuklaata
Koristelu:
valkoista ja tummaa suklaata
              vihreää tomuväriä

Ohje:
  1. Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin.
  2. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja osin reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin. 
  3. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää sokeri. Pilko minttusuklaa paloiksi. 
  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan toviksi. Kuumenna minttulikööri kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, 
  5. (jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä. ) Sekoita paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. 
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. 
  7. Sulata tummaa ja valkoista suklaata. Värjää vaalea suklaa jauhemaisella tomuvärillä vihreäksi. Kaada tumma suklaa leivinpaperin päälle ja päälle vihreäksi värjätty suklaa. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Vuole suklaasta leveällä veitsellä rullia ja koristele kakku.
 Kommentit:
hieman epäonnistunut suklaakuorrutus
Valkosuklaan värjäys ei ihan onnistunutkaan niinkuin koeversiossa. Sekoitin vihreän tomuvärin maitoon.  Koeversiossa se toimi hyvin, mutta kun laitoin koko suklaalevyn niin sitten suklaasta tuli jämptiä. Joka tapauksessa en onnistunut tekemään koristeluu haluttuja rullia... joten käytin mielikuvitusta, jotta jonkun näköinen koristelu onnistuisi. Seuraavalla kerralla koitan sekoittaa tomuvärin joko suoraan suklaaseen tai koitan keksiä toisen keinon. Veteen sekoittaminen teki paakkuja suklaaseen.

No comments:

Post a Comment