Wednesday, July 25, 2012

Focacciaruudut


n.30 kpl pikkuneliöitä
  • 1/2 pkt tuorehiivaa (25g)
  • 3dl vettä
  • 3rkl avokadoöljyä
  • 1tl suolaa
  • 7dl sämpyläjauhoja ( tai puolet ruisjauhoja)
 Pinnalle
  • 3rkl avokadoöljyä
  • 2dl oliivi viipaleita
  • 1/2 dl tuoretta rosmariinia ja basilikaa
  • 3-4 rkl Kauraleseitä
  • n. 2 tl suolaa
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita öljy ja suola sekaan.
  2. Lisää jauhoja vähitellen. Vaivaa. Taikina saa jäädä löysäksi.
  3. Anna kohota peitettynä n. 30min.
  4. Kumoa kohonnut taikina uuninpellille, levitä tai kauli isoksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota peitettynä puolisen tuntia (lämpimässä)
  5. Lämmitä uuni 220°
  6. Sivele taikinan pinta öljyllä. Levitä päälle oliiviviipaleita ja tuoreyrttejä sekä leseitä ja suolaa. Leikkaa vinoneliöiksi tai kuutioiksi. 
  7. Paista uunin keskiosassa kauniin värisiksi n. 10-15 min.


No comments:

Post a Comment