Pohja:
150 g digestivikeksejä75 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl persikka sosetta (Bonne) (pilttikin käy)
1 dl Henkell Trocken -kuohuviiniä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
Kiille:
5 liivatelehteä3 dl persikka sosetta (itse käytin pilttiä, kun en löytänyt vastaavaa sosetta)
2 dl Henkell Trocken -kuohuviiniä
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Ohje:
- Hienonna keksit ja sulata voi. Sekoita ainekset tasaiseksi. Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (26cm). Taputtele tasaiseksi ja nosta jääkaappiin.
- Upota liivatelehdet kylmään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita tuorejuusto, persikkasose, kuohari ja sokerit eri kulhossa.
- Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita sitruunamehuun. Lisää seos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Nosta mukaan kermavaahto.
- Kaada täyte pohjan päälle. Levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi.
Kiilteen valmistus:
- Upota liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi (mielestäni vähemmänkin riittää).
- Sekoita persikkasose, kuohuviini ja sokeri kulhossa.
- Kuumenna sitruunamehu kiuhuvaksi. Purista liivatteista vesi ja liuota sitruunamehuun. Lisää seos persikka-kuohari liemeen. Valuta seos kakun pinnalle.
- Hyydytä jääkapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta vadille, koristele oman maun mukaan esim. syötävillä kukilla tai tuoreilla mintun lehdillä
No comments:
Post a Comment