Wednesday, August 13, 2014

Kuohuviinijuustokakku

Pohja:

150 g digestivikeksejä
75 g voita

Täyte:

5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl persikka sosetta (Bonne) (pilttikin käy)
1 dl Henkell Trocken -kuohuviiniä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

Kiille:

5 liivatelehteä
3 dl persikka sosetta (itse käytin pilttiä, kun en löytänyt vastaavaa sosetta)
2 dl Henkell Trocken -kuohuviiniä
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua

Ohje:

  • Hienonna keksit ja sulata voi. Sekoita ainekset tasaiseksi. Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (26cm). Taputtele tasaiseksi ja nosta jääkaappiin.
  • Upota liivatelehdet kylmään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Sekoita tuorejuusto, persikkasose, kuohari ja sokerit eri kulhossa.
  • Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita sitruunamehuun. Lisää seos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Nosta mukaan kermavaahto.
  • Kaada täyte pohjan päälle. Levitä tasaiseksi.  Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi.

Kiilteen valmistus:

  • Upota liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi (mielestäni vähemmänkin riittää). 
  • Sekoita persikkasose, kuohuviini ja sokeri kulhossa.
  • Kuumenna sitruunamehu kiuhuvaksi. Purista liivatteista vesi ja liuota sitruunamehuun. Lisää seos persikka-kuohari liemeen. Valuta seos kakun pinnalle.
  • Hyydytä jääkapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.
  • Irrota kakku vuoasta vadille, koristele oman maun mukaan esim. syötävillä kukilla tai tuoreilla mintun lehdillä

No comments:

Post a Comment