Wednesday, August 13, 2014

Irish Coffee Juustokakku

Pohja:

  • 175 g kaurakeksejä
  • 3 rkl sokeria
  • 1 dl voita (sulatettuna) 

Täyte:

  • 6 kpl liivatelehteä
  • 300 g tuorejuustoa
  • 2 kpl keltuaista
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • 3/4 dl viskiä
  • 1 dl kahvia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 kpl valkuaista

Koristeluun:

Oman maun mukaan halutessa 50 g suklaata.

 Ohje: 

  • Leikkaa  leivinpaperista pohjalevy irtopohjaiseen vuokaan, jonka Ø on noin 25 cm. Voitele vuoan laidat. 
  • Hienonna keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sokeri sekä voisula. Painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle. Paista 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista täyte pohjan jäähtyessä. 
  • Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto, keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja viski. Puserra liika vesi liivatteista. Liuota ne kuumaan kahviin. Jäähdytä kahvia hetki ja lisää juustoseokseen. 
  • Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoiksi ja sekoita molemmat juustoseokseen. Anna täytteen hyytyä vähän aikaa ja kaada se jäähtyneen pohjan päälle. Hyydytä irish coffee -torttua kylmässä mieluiten yön yli, mutta ainakin 6 tuntia. 
  • Irrota juustokakku varoen vuoasta (pohjapaperi jää alle), siirrä tarjoilulautaselle. Koristele irish coffee -torttu raastetulla suklaalla tai kahvipapumakeisilla
Mikäli tykkää kahvin tai viskin mausta, niin tätä kakkua voi suositella lämpimästi. Ne jotka eivät tykkää niin paljoa, niin pienenä määränä hyvää silti.

Ohje löydetty: http://www.maku.fi/reseptit/irish-coffee-torttu

No comments:

Post a Comment