Pohja:
- 175 g kaurakeksejä
- 3 rkl sokeria
- 1 dl voita (sulatettuna)
Täyte:
- 6 kpl liivatelehteä
- 300 g tuorejuustoa
- 2 kpl keltuaista
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 tl vaniljasokeria
- 3/4 dl viskiä
- 1 dl kahvia
- 3 dl kuohukermaa
- 2 kpl valkuaista
Koristeluun:
Oman maun mukaan halutessa 50 g suklaata.Ohje:
- Leikkaa leivinpaperista pohjalevy irtopohjaiseen vuokaan, jonka Ø on noin 25 cm. Voitele vuoan laidat.
- Hienonna keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sokeri sekä voisula. Painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle. Paista 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista täyte pohjan jäähtyessä.
- Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto, keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja viski. Puserra liika vesi liivatteista. Liuota ne kuumaan kahviin. Jäähdytä kahvia hetki ja lisää juustoseokseen.
- Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoiksi ja sekoita molemmat juustoseokseen. Anna täytteen hyytyä vähän aikaa ja kaada se jäähtyneen pohjan päälle. Hyydytä irish coffee -torttua kylmässä mieluiten yön yli, mutta ainakin 6 tuntia.
- Irrota juustokakku varoen vuoasta (pohjapaperi jää alle), siirrä tarjoilulautaselle. Koristele irish coffee -torttu raastetulla suklaalla tai kahvipapumakeisilla
Ohje löydetty: http://www.maku.fi/reseptit/
No comments:
Post a Comment