Kuori
2 dl vettä1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja ja 2½ dl ruisjauhoja
tai 5 ½ dl ruisjauhoja
Täyte
5 dl vettä3 dl riisiä
1 L maitoa
1 ½ tl suolaa
1 rkl voita
Voiteluun
2dl kiehuvaa vettä (ja maitoa)50 g voita
Valmistusohje:
- Keitä riisipuuro täytteeksi. Anna jäähtyä.
- Sekoita vesi, suola &jauhot ja vaivaa notkeaksi taikinaksi.
- Muotoile taikinasta tanko, jaa 25-30 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja painele ne litteiksi kakkaroiksi. Peitä muovilla.
- Ajele kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi piirakankuoriksi. Käytä runsaasti ruisjauhoja. Pinoa kuoret limittäin pöydälle ja ripottele jauhoja väliin. Peitä muovilla ettei taikina kuivu.
- Levitä kuoret pöydälle ja harjaa ylimääräiset jauhot pois molemmilta puolilta. Levitä täytettä tasaiseksi kerrokseksi. Ummista piirakat poimuttamalla reunat sormin täytteen päälle.
- Paista 275-300 asteessa noin 15 min. Kasta piirakat vesi-voi seokseen ja pane ne kulhoon. Peitä voipaperilla tai liinalla, jotta piirakat hautuvat pehmeiksi.
Pulikalla pyörittelyä |
Poimuttaminen sormilla |
No comments:
Post a Comment