Thursday, August 14, 2014

Karjalanpiirakat

Kuori

2 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja ja 2½ dl ruisjauhoja
tai 5 ½ dl ruisjauhoja

Täyte

5 dl vettä
3 dl riisiä
1 L maitoa
1 ½ tl suolaa
1 rkl voita

Voiteluun

2dl kiehuvaa vettä (ja maitoa)
50 g voita

Valmistusohje:

  • Keitä riisipuuro täytteeksi. Anna jäähtyä.
  • Sekoita vesi, suola &jauhot ja vaivaa notkeaksi taikinaksi.
  • Muotoile taikinasta tanko, jaa 25-30 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja painele ne litteiksi kakkaroiksi. Peitä muovilla.
  • Ajele kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi piirakankuoriksi. Käytä runsaasti ruisjauhoja. Pinoa kuoret limittäin pöydälle ja ripottele jauhoja väliin. Peitä muovilla ettei taikina kuivu.
  • Levitä kuoret pöydälle ja harjaa ylimääräiset jauhot pois molemmilta puolilta. Levitä täytettä tasaiseksi kerrokseksi.  Ummista piirakat poimuttamalla reunat sormin täytteen päälle.
  • Paista 275-300 asteessa noin 15 min. Kasta piirakat vesi-voi seokseen ja pane ne kulhoon. Peitä voipaperilla tai liinalla, jotta piirakat hautuvat pehmeiksi.
Tarjoile munavoin kera!

Pulikalla pyörittelyä
Pulikalla pyörittelyä
Poimuttaminen sormilla

No comments:

Post a Comment