Monday, April 16, 2012

Kääretorttu (Ruisjauhoista)


 Makoisa Kääretorttu
Pohja: 
4 munaa
1.5 dl tummaa sokeria
1.5 dl ruisjauhoja (tai puolet vehnäjauhoja)
1/2 dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Täyte:
vanilia rahkaa
1 dl vaahtoutuvaa kermaa
100g suklaata rouhittuna
2-4 banaania ohuiksi siivuiksi leikattuna

Ohje:
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
  2. Kaada taikina sokeritetun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperiile, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen rahka sekä suklaaruohe. Raasta tai rouhi suklaa kylmänä.
  4. Levitä tortun päälle kermavaahtoseos ja banaanit. 
Rullaa tiukasti kääretortuksi.






1 comment:

  1. Hei, olettaisin et olit sitsaamassa lauantaina? Mä en löytänyt sua facebookista. :/ T:Noora

    ReplyDelete