Tuesday, July 24, 2012

Lappapuuro

Tarvitset:
  • 1 l vettä
  • 4-5 dl puolukoita/viinimarjoja / itse keitettyä mehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl mannasuurimoita
Jos keität itse marjoista mehua puuroa tehdessä aloita tästä.
  1.  Soseuta marjat kattilan pohjalla ja sitten lisää vesi.
  2.  Keitä marjasosetta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, niin saat tasavärisen puuron.
  3.  Lisää sokeri ja mannasuurimot kiehuvaan mehuun, sekoita koko ajan.
  4.  Hauduta puuroa noin 15 min. sekoita välillä .
  5.  Anna hetken puuron jäähtyä ja vatkaa sitten kuohkeaksi (helpointa on vatkata vatkaimella,  tupperilta löytyy myös kätevä käsivatkain, mutta lappapuuron vatkaus on raskasta).
Jos on jo valmis täyteläinen mehu, aloita tästä.
  1. Keitä mehusta kiehuva (5-10 min)
  2. Lisää sokeri ja mannasuurimot koko ajan sekoittaen.
  3. Hauduta puuroa n. 15min. sekoita välillä
  4. Anna hetken puuron jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi (helpointa on vatkata vatkaimella, tupperilta löytyy myös kätevä käsivatkain, mutta lappapuuron vatkaus on raskasta).
Tarjoile maidon kera

No comments:

Post a Comment