Thursday, December 1, 2011

Valkosuklaapiirakka raparperilla

n. 25-30cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja:
Joko 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380g) tai tee itse normaali pohja.

Täyte:
3dl Turkkilaista (paksua) jogurttia
1 muna
1tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata rouheena
3 dl raparperinsuikaleita (itse laitoin palasina)
     tai 3 mangoa
     tai 2 tlk säilykemangoa
mantelilastuja (en laittanut)

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita paksu jogurtti, muna ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Pilko kuorittu raparperi n. 4cm paloihin ja halkaise palat 2-3 osan. Paista 200°c uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Halutessasi voit koristella mantelinlastuilla ja hopeakuulilla tai mintunlehdillä.

No comments:

Post a Comment