Monday, December 5, 2011

Sacherkakku Itsenäisyyspäiväjuhlaa varten

 


  • Sulata margariini ja suklaa mikrossa tai kattilassa ja anna seoksen jäähtyä.
  • Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset ja sokeri
  • lisää sekaan vehnäjauhot ja vaniliinisokeri sekä margariini-suklaaseos
  • vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovaisesti taikinaan
  • Kaada kakkutaikina pyöreään tasapohjaiseen vuokaan (itse laitoin irtopohjavuokaan)
  • Voitele vuoka ja korppujauhojata 
  • Kypsennä 175° lämpöisessä uunissa noin tunti.
  •  
     
     
     
     
     
     Anna kakun hieman jäähtyä ennen kumoamista.
    Halkaise kakku kolmeen osaan ( itse halkaisin vain kerran, sillä pohja ei ollut hirveän paksu)
  • kostuta kakkulevyt mehulla
  • täytä kakku aprikoosimarlelaadilla.
  • levitä lopuksi ohut kerros marmeladia myös kakun pinnalle.
Kuorrutus:
  • sulata suklaa mikrossa (tai kattilassa)
  • lisää margariini pieninä paloina sekaan
  • sekoita kunnes margariini on sulannut
  • kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun pinnalle ja reunoille ( suklaa valuu helposti ympäri keittiötä...)
  • kakku säilyy hyvin ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta
Kakku on koristetta vaille valmis
Kakku koristeen kera!

     
    Ja tältä näytti Itsenäisyyspöytämme 6.12.2011, kun vastaanotin koulukavereiden kanssa Itsenäisyyspäivää (linnanjuhlia katsellessa).
Itse en kylläkään tehnyt kaikkia sörsseleitä, mutta makuelämys oli mieleen painuva ja erittäin makoisa!

    No comments:

    Post a Comment