- Sulata margariini ja suklaa mikrossa tai kattilassa ja anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset ja sokeri |
- lisää sekaan vehnäjauhot ja vaniliinisokeri sekä margariini-suklaaseos
- vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovaisesti taikinaan
- Kaada kakkutaikina pyöreään tasapohjaiseen vuokaan (itse laitoin irtopohjavuokaan)
- Voitele vuoka ja korppujauhojata
- Kypsennä 175° lämpöisessä uunissa noin tunti.
- Anna kakun hieman jäähtyä ennen kumoamista.
- Halkaise kakku kolmeen osaan ( itse halkaisin vain kerran, sillä pohja ei ollut hirveän paksu)
- kostuta kakkulevyt mehulla
- täytä kakku aprikoosimarlelaadilla.
- levitä lopuksi ohut kerros marmeladia myös kakun pinnalle.
Kuorrutus:
- sulata suklaa mikrossa (tai kattilassa)
- lisää margariini pieninä paloina sekaan
- sekoita kunnes margariini on sulannut
- kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun pinnalle ja reunoille ( suklaa valuu helposti ympäri keittiötä...)
- kakku säilyy hyvin ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta
Kakku on koristetta vaille valmis |
- Ja tältä näytti Itsenäisyyspöytämme 6.12.2011, kun vastaanotin koulukavereiden kanssa Itsenäisyyspäivää (linnanjuhlia katsellessa).
No comments:
Post a Comment