Tuesday, January 8, 2013

Karpalojuustokakku



Pohja:
  • 175g pipareita
  • 0.5 dl Flora juoksevaa (itse olen laittanut kyllä lähemmäs 1 dl, koska mielestäni 0.5dl ei ole tarpeeksi)
Täyte:
  • 400g Creme Bonjour Karpalo tuorejuustoa
  • 1dl sokeria
  • 2,5 dl Flora vispikermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 0.5 dl karpalomehua
Kiille:
  • 3dl karpalomehua
  • 4 liivatelehteä
  • karpaloita koristeluun
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pohja:
  1. Murskaa piparit esim. pussissa kaulimella tai lihanuijalla tai vastaavalla ja sekoita joukkoon rasva. 
  2. Pohjusta leivinpaperilla irtopohjavuoka halkaisijaltaan 25 cm. Painele pohjaseos vuokaan ja pistä jääkaappiin jähmettymään
Täyte:
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vispaa kermavaahto vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
  3. Lämmitä karpalomehu kädenlämpöiseksi. Sulata täytteeseen tulevat liivatteet karpalomehuun ja lisää massaan koko ajan sekoittaen.
  4. Kaada massa jähmettyneen pohjan päälle.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Kiille:
  1. Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumennettua karpalomehua (itse lämmitin 0,5 dl ja siihen sitten sulatin/sekoitin) ja sekoita seos sitten lopun mehun joukkoon.
  2. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
  3. Koristele karpaloilla oman maun mukaan

No comments:

Post a Comment