Pohja:
- 175g pipareita
- 0.5 dl Flora juoksevaa (itse olen laittanut kyllä lähemmäs 1 dl, koska mielestäni 0.5dl ei ole tarpeeksi)
Täyte:
- 400g Creme Bonjour Karpalo tuorejuustoa
- 1dl sokeria
- 2,5 dl Flora vispikermaa
- 4 liivatelehteä
- 0.5 dl karpalomehua
Kiille:
- 3dl karpalomehua
- 4 liivatelehteä
- karpaloita koristeluun
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pohja:
Kiille:
Pohja:
- Murskaa piparit esim. pussissa kaulimella tai lihanuijalla tai vastaavalla ja sekoita joukkoon rasva.
- Pohjusta leivinpaperilla irtopohjavuoka halkaisijaltaan 25 cm. Painele pohjaseos vuokaan ja pistä jääkaappiin jähmettymään
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vispaa kermavaahto vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
- Lämmitä karpalomehu kädenlämpöiseksi. Sulata täytteeseen tulevat liivatteet karpalomehuun ja lisää massaan koko ajan sekoittaen.
- Kaada massa jähmettyneen pohjan päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Kiille:
- Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumennettua karpalomehua (itse lämmitin 0,5 dl ja siihen sitten sulatin/sekoitin) ja sekoita seos sitten lopun mehun joukkoon.
- Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
- Koristele karpaloilla oman maun mukaan
No comments:
Post a Comment