Monday, September 24, 2012

Brittakakku





Pohja:
  • 100g voita  (I)
  • 1dl sokeria  (I)
  • 2 keltuaista   (II)
  • 1 dl maitoa (III)
  • 2tl leivinjauhetta (III)
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja (III)
Levitä uuninpellille leivinpaperin päälle ohut kerros taikinaa.

Päälle:
  •  2 Valkuaista (I)
  • 1 1/2 dl sokeria (II)
  • 1tl vanilja sokeria (III)
  • 60g hasselpähkinöitä rouhittuna (lisää vasta kun seos on leivinpaperin päällä, juuri ennen paistoa.)
Levitä valkuaisseos tasaiseksi kerrokseksi pohjataikinan päälle. Ripoittele päälle pähkinät.

Paista: 175°c 15-20 min

(I) = vaahdota (keskenään)
(II) / (III) =  sekoita, vatkaa

Täyte:
  • 3dl vatkattua kermaa
  • n. 4dl marjoja (mustikoita, banaaneja 4-6 kpl)
Leikkaa jäähtynyt kakku puoliksi ja täytä toinen puolisko. Nosta toinen puoli täytteen päälle.

No comments:

Post a Comment