raparperikiisseli
Ohje:
- 2-5 isoa raparperia
- sokeria
- perunajauhoseos
- vesi
- Kuori ja pilko raparperit pieniksi paloiksi.
- Annoksen koosta riippuen, pistä sopivasti vettä kiehumaan esim. pieni annos 3-5 dl.
- Lisää raparperit veteen ja sekoita välissä.
- Lisää sopivasti sokeria
- Tee perunajauhoseos erilliseen kuppii. Laita esim. kahvikupin pohjalle vähän vettä (pohja saa ainakin peittyä) ja lusikoi veden sekaan perunajauhoja. Muista sekoittaa seosta koko ajan ja katso ettei siihen jää paukkuja.
- Kun katsot seoksen olevan sopiva, lisää se raparperi-sokeriveteen.
- Anna kiehua hetki ja ota pois liedeltä.
- Anna jäähtyä.
- Tarjoile kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
No comments:
Post a Comment