Ainekset:
8-10 annosta
- 1 purkki Nutellaa (400g)
- 6 kananmunaa
- Koristeluun appelsiininmakuista tummaasuklaata
- Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
- Vatkaa nutella keltuaisten joukkoon.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi "marenkivaahdoksi".
- Kääntele nutella-keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon useammassa erässä.
- Kaada taikina n. 20 cm:n leivinpaperilla pohjustettuun, öljyllä siveltyyn vuokaan. (Itse käytin irtopohjavuokaa, joka toimi hyvin. Kakku oli aika paksu, joten hieman isompi vuoka olisi voinut olla parempi. Mutta maku asia!)
- Paista kypsäksi 175° asteisessa uunissa noin 30 min. Testaa kypsyys hammastikulla.
- Anna jäähtyä ja pistä jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. (Kakku on paljon mehevämpi ja makeutuu seistessä.)
- Leikkaa kakku 8-10 osaan. Koristele appelsiininmakuisella tummalla suklaalla.
- Tarjoile jäätelön tai vadelmahillon kera.
Alkuperäinen ohje: http://paleokeittio.fi/2014/06/09/kahden-aineksen-nutella-pahkinakakku/
No comments:
Post a Comment