Thursday, October 16, 2014

Nutella-pähkinäkakku



Ainekset:
8-10 annosta
  • 1 purkki Nutellaa (400g)
  • 6 kananmunaa
  • Koristeluun appelsiininmakuista tummaasuklaata
Valmistus:
  1. Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
  2. Vatkaa nutella keltuaisten joukkoon.
  3. Vaahdota valkuaiset kovaksi "marenkivaahdoksi".
  4. Kääntele nutella-keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon useammassa erässä.
  5. Kaada taikina n. 20 cm:n leivinpaperilla pohjustettuun, öljyllä siveltyyn vuokaan. (Itse käytin irtopohjavuokaa, joka toimi hyvin. Kakku oli aika paksu, joten hieman isompi vuoka olisi voinut olla parempi. Mutta maku asia!)
  6. Paista kypsäksi 175° asteisessa uunissa noin 30 min. Testaa kypsyys hammastikulla.
  7. Anna jäähtyä ja pistä jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. (Kakku on paljon mehevämpi ja makeutuu seistessä.)
  8. Leikkaa kakku 8-10 osaan. Koristele appelsiininmakuisella tummalla suklaalla.
  9. Tarjoile jäätelön tai vadelmahillon kera.


Alkuperäinen ohje: http://paleokeittio.fi/2014/06/09/kahden-aineksen-nutella-pahkinakakku/

No comments:

Post a Comment