Wednesday, May 2, 2012

Ruis-Pestosämpylät

Ohje:
5dl vettä
3dl kaurahiutaleita
1ps kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä (tai avocado öljyä)
3-4 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

  1. Sekoita +42 asteiseen (Reilusti käden lämpöiseen) veteen kuivahiiva ja kaurahiutaleet. 
  2. Lisää sokeri, suola, öljy sekä jauhot.
  3. Vaivaa (sekoita) taikina tasaiseksi
  4. ripottele pinnalle vähän jauhoja ja anna kohota n. 40  min.
  5. Lämmitä uuni 225°
  6. Pyörittäessäsi sämpylöitä lisää sämpylöiden väliin pestoa. (Peston lisääminen onnistuu helposti esim. kaulimalla tai käsin tasoittaen levyen taikina palasen ja veitsellä levittäen sopivasti pestoa. Rullaa taikina.  Leikkaa mieluisen kokoisia paloja ja pyöritä sämplöiksi. Pestoa saattaa pursuta ulos)
  7. Voitele sämpylöiden pinta + ripottele kaurahiutaleita päälle.
  8. Paista uunin keskiosassa 15-20 min.

No comments:

Post a Comment