Tuesday, February 21, 2012

Laskiaispullia


Tein voipullia ja sitten hoksasin, että täytänpä muutaman laskiaisen kunniaksi!

Pikkupulla taikina:

3dl maitoa (tai puolet vettä)
kuivahiivapussi
1dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
ainakin 1 rkl kaardemummaa

*Siis ensimmäiseksi lämmitä maito mikrossa käden lämpöiseksi ja lisää hiiva. Lisää loput yllä mainitut kuiva-aineet.
  • Sulata 100g voita tai margariiniä
  • Lisää taikinaan osa jauhoista. Yhteensä jauhoja menee n. 7.5 dl
  • Lisää rasva jauhojen kanssa.
*Anna kohota reilusti.
*Ennen paistoa pistä voin nökäre pullan päälle (paina hieman sisään), voitele ja ripottele raesokeria päälle.
*Paista sitten 225° noin 8 minuuttia.

EN suosittele paistamaan kiertoilmauunissa... pullat ei välttämättä paistu tasaisesti nätin värisiksi.

((Leikkaa jäähtynyt pulla kahtia: vatkaa kermavaahtoa ja pistä nökäre hilloa väliin.))

Pullapelti

No comments:

Post a Comment