Monday, January 23, 2012

Heikin päivä kakku


Pohja: 


1 paketti (300 g) kaurakeksejä ( voi laittaa vähemmänki min. 175g pitää olla).

75 g sulatettua margariinia

 Täyte:


6 liivatelehteä

300 g valkosuklaata

4 dl kuohukermaa

0,5 dl sokeria

500 g maitorahkaa

0,5 dl vettä

 Pinnalle:


400 g pakastemustaherukoita

2 dl hyytelösokeria

2 dl vettä 
Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa kaulimella painellen tai monitoimikoneessa (tehosekoitin ei välttämättä kuitenkaan ole paras vaihtoehto, kaulin ja iso pussi ovat toimivia). Sulata rasva kulhossa mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (halk. 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin. 
Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n.5minuutiksi. Sulata suklaa varoen mikrossa minuutti kerrallaan. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja pane ne pieneen kulhoon veden kanssa. Kuumenna mikrossa vesi ja lisää liivatelehdet yksitellen lusikalla sekoittaen kunnes liivatelehdet ovat liuenneet veteen. Kaada täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Levitä jäiset marjat/hedelmät kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hieman jäähtyä. Lusikoi kiille marjojen päälle.
hyytelösokeri ei täysin onnistunut, mutta ensi kerralla paremmin

No comments:

Post a Comment